Obsługiwane przez usługę Blogger.

Sznycle cielęce z mozzarellą i pesto

By 10:12 , , ,

Niebywale proste, ale przepyszne danie. Makaron, pesto, mozzarella i aromatyczne, dojrzałe pomidory – czyli wszystko, do czego mam słabość ;) Taki obiad robi się dosłownie w 20 minut, a nie wstyd go podać nawet gościom ;) 

Photobucket 

SZNYCLE CIELĘCE Z MOZZARELLĄ I PESTO 
(2 porcje) 
300g sznycli cielęcych, 
100g sera mozzarella, 
4 średnie pomidory, 
3 łyżki bazyliowego pesto, 
120g spaghetti, 
sól i pieprz, 
1 łyżka oliwy

Pomidory umyć i pokroić w małą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. 
Sznycle przekroić na 2 mniejsze części, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oliwie – najpierw z jednej strony, później obrócić, nałożyć plastry mozzarelli i smażyć pod przykryciem, aż ser się stopi. 
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z połową pesto. Nałożyć na talerz, obok ułożyć mięso, posypać pomidorami i resztę pesto. 


 (przepis z magazynu „To jest pyszne” 2/2011 z moimi zmianami) 


Może zainteresuje Cię również

1 komentarze

  1. Wygląda pysznie :) Ja na dzisiaj planuję kurczaka curry z mlekiem kokosowym.

    OdpowiedzUsuń