Sałatka z fasolki szparagowej z orzechami
Nie wiem jak to się stało, że połowa sierpnia za pasem, a ja jeszcze nie jadłam świeżej fasolki szparagowej, za którą przecież przepadam :) Czym prędzej więc nadrobiłam te zaległości, majstrując pyszną sałatkę z dodatkiem orzechów włoskich według przepisu wegetarianki.
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ORZECHAMI
(2 porcje)
400g fasolki szparagowej,
garść orzechów włoskich, garść pomidorków koktajlowych,
2 łyżki oliwy,
1 łyżka octu balsamico,
sól i pieprz,
koperek
Z fasolki odciąć końcówki, dłuższe sztuki przekroić na połówki. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Orzechy grubo posiekać i podprażyć na suchej patelni.
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, koperek posiekać.
Oliwę wymieszać z octem balsamico, doprawić solą i pieprzem.
Ugotowaną fasolkę włożyć do miski, dodać orzechy, pomidory, koperek i sos, wymieszać.
![(Warzywa strączkowe-edycja letnia 2013](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1Ck7GKVt6mfpcasSW6c0tE_ABdG9g7DLIZejROKsB0lD8pUNvjvE-_4xKwJqMmea0WziuoWJRXwFivJZ0bXZZIwpUJLDZ0whQ_FTRvavjW6lzumURLxUXWDZps_wfgQWwYu7cANsbuw/s200/_DSC3638-002.jpg)
1 komentarze
Fasolkę szparagową mogłabym jeść garściami! :)
OdpowiedzUsuń