Obsługiwane przez usługę Blogger.

Sałatka z fasolki szparagowej z orzechami

By 10:39 , , ,

Nie wiem jak to się stało, że połowa sierpnia za pasem, a ja jeszcze nie jadłam świeżej fasolki szparagowej, za którą przecież przepadam :) Czym prędzej więc nadrobiłam te zaległości, majstrując pyszną sałatkę z dodatkiem orzechów włoskich według przepisu wegetarianki.

Photobucket 

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ORZECHAMI 
(2 porcje) 
400g fasolki szparagowej, 
garść orzechów włoskich, garść pomidorków koktajlowych, 
2 łyżki oliwy, 
1 łyżka octu balsamico, 
sól i pieprz, 
koperek 

Z fasolki odciąć końcówki, dłuższe sztuki przekroić na połówki. Ugotować w lekko osolonej wodzie. 
Orzechy grubo posiekać i podprażyć na suchej patelni. 
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, koperek posiekać. 
Oliwę wymieszać z octem balsamico, doprawić solą i pieprzem. 
Ugotowaną fasolkę włożyć do miski, dodać orzechy, pomidory, koperek i sos, wymieszać. 


(Warzywa strączkowe-edycja letnia 2013

Może zainteresuje Cię również

1 komentarze

  1. Fasolkę szparagową mogłabym jeść garściami! :)

    OdpowiedzUsuń