Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kukurydza pieczona z masłem tandoori

By 17:24 , ,

Przepyszna kukurydza o wspaniałym smaku masła, czosnku i lekko pikantnej indyjskiej przyprawy tandoori. Niby zwykłe, pieczone kolby, a jednak nie do końca tak banalne, jak mogłoby się wydawać... ;)

Photobucket 

KUKURYDZA PIECZONA Z MASŁEM TANDOORI
(2 porcje)
2 kolby kukurydzy,
2 porządne łyżki miękkiego masła,
1 łyżeczka przyprawy tandoori masala,
1 ząbek czosnku,
sól

Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tandoori masala i solą. Liście z kukurydzy odgiąć do tyłu, posmarować kolby masłem i zawinąć w liście (jeśli kolby nie mają w ogóle liści – nic nie szkodzi).
Każdą kolbę zawinąć w folię aluminiową jak cukierka. Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
Ostrożnie odpakować (żeby się nie poparzyć) i jeść, póki ciepłe :)

Photobucket 


 
 

Może zainteresuje Cię również

2 komentarze

  1. mhm... ale mi się zachciało takiej kukurydzy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie :) ciekawe urozmaicenie tej prostej potrawy

    OdpowiedzUsuń