Obsługiwane przez usługę Blogger.

Sezon na rabarbar :)

By 14:44

Lubicie te kwaśne łodygi? W polskiej kuchni zazwyczaj używa się ich do robienia kompotów i placka drożdżowego, ale rabarbar może mieć o wiele szersze zastosowanie. Doskonale komponuje się z owocami, ale można z jego udzialem przygotować także oryginalne dania obiadowe. 
Moim ulubionym duetem jest rabarbar połączony z truskawkami , co zresztą ma swoje odzwierciedleniem w przygotowanej poniżej liście rabarbarowych przepisów ;) 
Być może jakiś przepis zainspiruje Was do przygotowania pysznej potrawy z tego warzywa (tak, rabarbar jest warzywem!:) 
Sezon na niego nie trwa długo, więc korzystajmy póki czas! :) 

Photobucket 

OBIADY SŁODKIE I WYTRAWNE  

DESERY  

CIASTA I MUFFINKI  

PRZETWORY  

Może zainteresuje Cię również

2 komentarze

  1. Ten chutney z rabarbaru brzmi interesujaco, chyba wyprobuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat mam w planach deser z mascarpone :D

    OdpowiedzUsuń