Obsługiwane przez usługę Blogger.

Makaron z zielonym groszkiem i orzechami laskowymi

By 11:17 , , ,

Pomysł na szybki obiad, wyszperany w jakimś starym numerze “Poradnika Domowego”... Pierwotnie miała to być sałatka z dressingiem musztardowym, ale ponieważ nie lubię makaronu na zimno, a tym samym wszelkich makaronowych sałatek, pozmieniałam ten przepis i zrobiłam z niego nadspodziewanie smaczne danie obiadowe :) 

Photobucket 

MAKARON Z ZIELONYM GROSZKIEM I ORZECHAMI LASKOWYMI 
(2 porcje) 
200g makaronu świderki (lub innego ulubionego), 
200g mrożonego zielonego groszku, 
50g orzechów laskowych, 
2 łyżki startego parmezanu, 
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, 
1 łyżka oliwy, 
opcjonalnie odrobina suszonych pomidorów w płatkach, 
sól i pieprz 

Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie w drugim garnku ugotować groszek (5 minut). Orzechy grubo posiekać i podprażyć na suchej patelni. Makaron odcedzić, wymieszać z groszkiem, parmezanem, bazylią, oliwą i płatkami suszonych pomidorów. Doprawić solą i pieprzem, posypać orzechami. 


Może zainteresuje Cię również

4 komentarze

  1. Faktycznie błyskawiczny obiad, i błyskawicznie musi znikac z talerza :P

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniały pomysł z orzechami :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, uwielbiam takie szybkie obiady. Smaczne zdrowe i nie sterczy się godzinami w kuchni:)
    Pozdrawiam bardzo Zielono!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe połączenie. Muszę kiedyś spróbować ;)
    Dzięki

    OdpowiedzUsuń