Obsługiwane przez usługę Blogger.

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

By 18:30 , , , ,

Święta coraz bliżej, więc chyba juź najwyższa pora, abym sama zaproponowała parę wielkanocnych potraw do organizowanej przeze mnie akcji Wielkanocne Smaki :) 
Pierwsza z nich to jajka faszerowane wędzonym łososiem. Łatwa do zrobienia i efektowna przekąska zarówno na śniadanie, jak i kolację :)

 Photobucket 

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM 
5 jajek, 
100g wędzonego łososia, 
2-3 łyżki majonezu, 
sól i pieprz, 
kapary, 
natka pietruszki 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na połówki i łyżeczką wydrążyć żółtka. 
Łososia pokroić na paseczki. Mniej więcej 1/3 odłożyć do dekoracji, a resztę zmiksować razem z żółtkami i majonezem na gładką pastę. Ilość majonezu dobrać tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Masę doprawić do smaku pieprzem (ewentualnie solą, ale z reguły łosoś jest wystarczająco słony). Pastę przełożyć do szprycy i napełnić nią połówki jajek. Następnie każde jajko udekorować odłożonym wcześniej łososiem, kaparami i natką. 

Photobucket 


 

Może zainteresuje Cię również

7 komentarze

  1. Bardzo efektowna i smaczna przekąska :) Nie pogardziłabym tym też na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniale wyglądają:) bardzo wykwitnie :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  4. rzeczywiście prezentują się fantastycznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale efektowna przystawka:)

    OdpowiedzUsuń