Obsługiwane przez usługę Blogger.

Jajka w zielonych gniazdkach

By 19:59 , , , , , ,

Jako alternatywę dla faszerowanych jajek, na wielkanocnym stole można postawić takie oto kompaktowe jajka-paczuszki zawierajęce dodatkowo szynkę, kiełki i sos chrzanowy, czyli same dobrości ;) 

Przepis podpatrzony u Ani :) 

Photobucket 

JAJKA W ZIELONYCH GNIAZDKACH 
4 jajka, 
8 plastrów szynki konserwowej dobrej jakości, garść kiełków (np. brokuła albo rzodkiewki), 
szczypiorek, 
1 łyżka majonezu, 
1 łyżka gęstego jogurtu (np. greckiego), 
1 łyżeczka chrzanu, 
sól i pieprz 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na połówki. 
Na talerzu ułożyć źdźbło szczypiorku, na to plaster szynki, trochę kiełków, a na wierzch połówkę jajka. Całość związać szczypiorkiem. 
Majonez wymieszać z jogurtem i chrzanem, doprawić solą i pieprzem. Udekorować każdą połówkę jajka. 


Może zainteresuje Cię również

8 komentarze

  1. Wyglądają bardzo zachęcająco:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pięknie podane te jajeczka :) z chrzanem mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmmmmmmm, robiłam ostatnio Twoją arabską sałatkę, miodzio :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super, cieszę się, że smakowała :)

      Usuń