Surówka z białej rzodkwi
Pierwszy raz spróbowałam białej rzodkwi robiąc japońską sałatkę coleslaw. Tym razem rzodkiew stanowiła bazę surówki, nadając jej oryginalny, biały kolor. Do tego trochę słodkiej kukurydzy i prosta, lecz smaczna surówka gotowa :) 
SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI
- 1 biała rzodkiew,
 - 4 łyżki kukurydzy z puszki,
 - 1 łyżka majonezu,
 - 1-2 łyżki jogurtu naturalnego,
 - sól i pieprz
 
Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sito i odcisnąć z nadmiaru soku. Przełożyć do miski i dodać kukurydzę. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać z surówką.
(według przepisu znalezionego tutaj)




5 komentarze
prosta smaczna sałatka, muszę ją jutro zrobić na obiad:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie surówki,pyszne są:)
OdpowiedzUsuńależ piękne miseczki!
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona surówka, ale dodatek kukurydzy jest mi nieznany, będę musiała wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńpycha
OdpowiedzUsuń