Pasta serowo-serowa
Bardzo smaczna pasta zrobiona z dwóch gatunków sera :)
Szybka do zrobienia, w sam raz na śniadanie.
PASTA SEROWO-SEROWA
- 250 g półtłustego sera białego,
- 1 prostokątny serek topiony o dowolnym smaku,
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
- ½ ząbka czosnku (lub więcej, wg uznania),
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- słodka papryka w proszku,
- sól i pieprz
Cebulę bardzo drobno posiekać, włożyć do miski i posolić. Zostawić na kilka minut. Następnie dodać biały ser, serek topiony, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, natkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i słodką papryką, ponownie wymieszać. Gotowe :)
(przepis podpatrzony u irmy)
6 komentarze
bardzo ciekawy przepis, pasty lubię więc na pewno spróbuję:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pasty :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak domowe pasty na kanapki!
OdpowiedzUsuńSmakowita na śniadanko:)
OdpowiedzUsuńser + ser ja bym dodała jeszcze ser np. kozi albo owczy. też mogłoby być mniam. a ja kocham sery
OdpowiedzUsuńMJ, dobry pomysł :)
Usuń