Obsługiwane przez usługę Blogger.

Sałatka ze szparagami i serem feta

By 20:06 , , , ,

Dwa składniki. Do tego świeże zioła, oliwa i sok z limonki. Tylko tyle potrzeba, by zrobić pyszną majową przekąskę :) 
Mówi się, że piękno tkwi w prostocie. W przypadku tej sałatki, to powiedzenie sprawdza się w stu procentach. 

 

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I SEREM FETA 
(1 porcja) 
  • 7-8 sztuk zielonych szparagów, 
  • ok. 25g sera feta, 
  • świeże zioła (u mnie szczypiorek, oregano i tymianek), 
  • oliwa, 
  • sok z limonki, 
  • sól i pieprz 

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, dolną część można dodatkowo obrać. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 4-5 minut. Wyjąć, przelać zimną wodą i osączyć. Ułożyć na talerzu, posypać serem feta pokrojonym w kostkę i posiekanymi ziołami. Skropić oliwą i sokiem z limonki. Oprószyć solą i pieprzem. Gotowe :) 


(inspirowane przepisem z książki "Sałatki. 111 najlepszych przepisów") 


Może zainteresuje Cię również

2 komentarze

  1. Sałatka wygląda pysznie! Moje smaki,mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę, że u Ciebie też szparagi:) Sałatka wygląda obłędnie:) Zapraszam również do mnie, może szparagowa wersja tarty przypadnie Ci również do gustu, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń