Obsługiwane przez usługę Blogger.

Salsa cruda

By 11:04 , , ,

Salsa cruda to prosta meksykańska salsa z dojrzałych pomidorów. Jedna z najpopularniejszych i najczęściej wykorzystywanych do meksykańskich potraw. W przeciwieństwie do salsy verde nie trzeba do niej wymyślnych składników :)

Photobucket 

SALSA CRUDA 
3-4 dojrzałe pomidory, 
50ml soku pomidorowego, 
1-2 ząbki czosnku, 
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry, 
szczypta cukru, 
1 zielona papryczka chili np. jalapeno (można mniej, wg uznania), 
½ płaskiej łyżeczki mielonego kuminu, 
2 cebulki dymki, sól 

Pomidory umyć, osuszyć, oddzielić miękkie pestki, a miąższ posiekać. Dodać drobno posiekany czosnek, posiekaną kolendrę, chili (bez pestek) i cebulki dymki, doprawić cukrem, kuminem i solą. Schłodzić w lodówce. 


Może zainteresuje Cię również

1 komentarze