Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

By 17:15 , , ,

Pyszny, domowy kompot ze słodkich truskawek i kwaśnego rabarbaru. Duet idealny, który sprawdził się już wielokrotnie ;) Podrasowany odrobiną korzennych przypraw smakuje naprawdę doskonale. Polecam! 

Photobucket 

KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY 
700g rabarbaru, 
400g truskawek, 
2/3 szklanki cukru, 
3-4 goździki, 
szczypta mielonego kardamonu 

Rabarbar umyć, odciąć końcówki, łodygi pokroić w plasterki. Truskawki odszypułkować. 
Do sporego garnka wlać 2 litry wody, dodać cukier, goździki i kardamon. Zagotować. Dodać rabarbar i truskawki. Gotować na niewielkim ogniu około 15 minut. W razie potrzeby jeszcze dosłodzić. Odstawić do wystudzenia. Na koniec przecedzić przez sitko. 


Domowy Wyrób Jak ugasić pragnienie? Lato w pełni! Rabarbalove

Może zainteresuje Cię również

2 komentarze

  1. ale smakowicie wygląda :) uwielbiam to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. idealna na lato:) ja dzisiaj zrobiłam truskawkowo- miętowy:)

    OdpowiedzUsuń