Obsługiwane przez usługę Blogger.

Przyprawa bezar (GP Abu Zabi)

By 00:01

Bezar to mieszanka przyprawowa popularna w kuchni Zjednoczonych Emiratów Arabskich. 
Bo skoro już kupiłam ten koper włoski, to spróbuję wykorzystać go także do czegoś innego, prócz mleka ;) 
W najbliższych dniach planuję wykorzystać bezar do dwóch potraw... Z, mam nadzieję, dobrym rezultatem :) 

Photobucket 

PRZYPRAWA BEZAR 
1 łyżeczka nasion kuminu, 
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 
1 łyżeczka nasion kolendry 
½ łyżeczki mielonego cynamonu, 
½ łyżeczki ziaren pieprzu, 
½ łyżeczki kurkumy, 
¼ łyżeczki mielonego chili 

Na suchej patelni lekko podprażyć nasiona i ziarna, aż zaczną ładnie pachnieć. Wszystko razem zmielić na proszek. 

(przepis z blogu grumków


Może zainteresuje Cię również

1 komentarze