Szaszłyki tikka z kurczaka
Kolejny przepis z wykorzystaniem domowej roboty pasty tikka, która pozwala w błyskawiczny sposób przygotować potrawy o wspaniałym aromacie kuchni indyjskiej. Dzięki zastosowaniu jogurtu i całonocnego marynowania, mięso jest nie tylko aromatyczne, ale też wspaniale soczyste i miękkie. A to wszystko minimalnym nakładem pracy :)
szaszłyki tikka |
SZASZŁYKI TIKKA Z KURCZAKA
(2 porcje)
2 filety z piersi kurczaka,
1 łyżka pasty tikka,
1 łyżka jogurtu naturalnego,
1 łyżka soku z cytryny,
ewentualnie olej do smażenia
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Skopić sokiem z cytryny, wymieszać z pastą tikka i jogurtem. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia nabić na patyczki i upiec na grillu lub usmażyć na patelni grillowej na odrobinie oleju.
0 komentarze