Surówka z pora, ogórka i jabłka
Prosta surówka o wyrazistym , pikantnym smaku. Doskonale nadaje się jako dodatek do wszelkich potraw z grilla, zwłaszcza tych z czerwonego mięsa albo szaszłyków z wątróbki :)
SURÓWKA Z PORA, OGÓRKA I JABŁKA
1 por,
4 średnie ogórki kiszone lub konserwowe,
1 duże jabłko,
szczypta ziół prowansalskich,
sól i pieprz,
2 łyżki oleju
Pora pokroić w półplasterki i przelać wrzątkiem na sitku. Starannie osączyć i włożyć do miski. Obrane jabłko pokroić w kostkę, ogórki na plasterki, oba składniki wymieszać z porem. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodać olej i całość dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.
1 komentarze
Lubię takie surówki :)
OdpowiedzUsuń