Obsługiwane przez usługę Blogger.

Surówka z pora, ogórka i jabłka

By 17:10 , , , , ,

Prosta surówka o wyrazistym , pikantnym smaku. Doskonale nadaje się jako dodatek do wszelkich potraw z grilla, zwłaszcza tych z czerwonego mięsa albo szaszłyków z wątróbki :) 

Photobucket 

SURÓWKA Z PORA, OGÓRKA I JABŁKA 
1 por, 
4 średnie ogórki kiszone lub konserwowe, 
1 duże jabłko, 
szczypta ziół prowansalskich, 
sól i pieprz, 
2 łyżki oleju 

Pora pokroić w półplasterki i przelać wrzątkiem na sitku. Starannie osączyć i włożyć do miski. Obrane jabłko pokroić w kostkę, ogórki na plasterki, oba składniki wymieszać z porem. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodać olej i całość dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Może zainteresuje Cię również

1 komentarze