Obsługiwane przez usługę Blogger.

Marynowany ser feta

By 00:00 , ,

Świetna przekąska dla amatorów słonych serów :) Kusi wyglądem , świetnie prezentuje się na stole i jest pyszna :) To ostatnia chwila, żeby przygotować ją na Sylwestra! Polecam :) 




 

MARYNOWANY SER FETA 
200g twardego sera feta, 
1 czerwona papryka, 
10-12 szt. czarnych oliwek, 
suszona bazylia, 
świeży lub suszony rozmaryn, 
chili w płatkach, 
oliwa 

Paprykę pokroić na kawałki, ułożyć na blasze i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Wyjąć i ostudzić. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem i przełożyć do słoiczka. Oliwa powinna przykrywać składniki. Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na 2 dni, od czasu do czasu odwracając go do góry nogami. 






(zainspirowane przepisem stąd)

Może zainteresuje Cię również

2 komentarze

  1. Wygląda niesamowicie pysznie i kolorowo !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smakowicie wygląda! Przyznam szczerze, że fetę używam tylko do sałatki lub chleba, jakoś nie pomyślałbym, że można ją zamarynować i to w takim doborowym towarzystwie :) Akurat zwolnił mi się słoik jak na zdjęciu, ale taki 1,5 litrowy, więc sporo takiej dobroci będę mógł przygotować. W końcu ile można co roku takich samych przekąsek na sylwestra zjadać :)

    OdpowiedzUsuń