Obsługiwane przez usługę Blogger.

Różowy sosik rzodkiewkowy

By 10:30 , , , , , , ,

Fajny sos, który doskonale pasuje zarówno do kanapek, jak i jajek, wędlin i mięs na zimno. Prosty, ale wszechstronny: pasuje zarówno jako składnik codziennego śniadania, jak i świątecznego stołu. Jest przy tym bardzo prosty i szybki do zrobienia :) Polecam! 

 

RÓŻOWY SOSIK RZODKIEWKOWY 
1 pęczek rzodkiewek, 
1 małe opakowanie (180g) jogurtu greckiego, 
 1 ząbek czosnku, 
1 łyżeczka majonezu, 
2 łyżki posiekanego szczypiorku 

Rzodkiewki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce do najmniej 1 godzinę. 


(na podstawie przepisu z bloga Suma Wszystkich Smaków


Może zainteresuje Cię również

5 komentarze

  1. Uroczy :) Uwielbiam pastelowe kolory w kuchni!

    OdpowiedzUsuń
  2. Już kocham ten sos za jego kolor! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie jeszcze nie próbowałam! koniecznie muszę go zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochana,taki sosik robię i jadam od dawna,jest pyszny.Ty go tak zaprezentowałaś,że powstało coś niezwykłego,coś,po co warto do Ciebie zajrzeć.To się nazywa talent,którego Ci nie brak!

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy majonez mogę zastąpić gęstym jogurtem naturalnym ? :)

    OdpowiedzUsuń