Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta brokułowa do chleba

By 10:40 , , , , ,

Od czasu do czasu warto urozmaicić sobie codzienne kanapki... Wówczas doskonałym pomysłem jest pasta do smarowania :) 
Tym razem wypróbowałam pastę z brokułów i sera feta, podpatrzoną na blogu Jadłonomia :) Jest pyszna i na pewno będę do tego przepisu wracać :) 

Photobucket 

PASTA BROKUŁOWA DO CHLEBA 
250-300g brokuła (może być mrożony), 
200g sera typu feta, 
1 ząbek czosnku, 
sól i pieprz 

Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie albo na parze. Odcedzić i przestudzić. 
W misce umieścić brokuła, czosnek i ser feta. Zmiksować blenderem na pastę. Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą. 
Schłodzić w lodówce 2-3 godziny.

Może zainteresuje Cię również

4 komentarze

  1. ;) super, szkoda ze fety nie mam w lodówce !

    OdpowiedzUsuń
  2. O ludu, ależ to jest dobre! Zjadłam nie tylko do kanapek, ale też ze spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń