Obsługiwane przez usługę Blogger.

Grillowana ciabatta z rukolą i brzoskwinią

By 00:05 , ,

Ta bardzo smakowita, grillowana ciabatta jest fajnym urozmaiceniem śniadania :) Słodka brzoskwinia fajnie komponuje się z serem i rukolą, dając oryginalne połączenie smakowe. Zdecydowanie polecam :)

Photobucket

GRILLOWANA CIABATTA Z RUKOLĄ I BRZOSKWINIĄ
(na 2 porcje)
2 małe bułki ciabatta,
2 duże plastry łagodnego sera żółtego (zastąpiłam serem camembert),
1 łyżka miodu (pominęłam),
garść rukoli,
1 połówka brzoskwini (u mnie brzoskwinia z puszki)

Ciabatty przekroić na połówki, dodać pokrojoną na plasterki brzoskwinię. Następnie polać miodem, dodać ser i rukolę. Przykryć drugimi połówkami bułki i grillować w opiekaczu, aż ser się stopi.
Podawać na ciepło.

(na podstawie przepisu podpatrzonego u granity)

 

Może zainteresuje Cię również

4 komentarze

  1. Wyglądają świetnie! Podoba mi się pomysł tego połączenia, więc chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wspaniale i kusi na całego! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja wprawdzie nie przepadam za polaczeniem miesa i owocow, ale musze przyznac, ze twoja ciabatta wyglada apetycznie!

    OdpowiedzUsuń