Pasta z awokado
I znowu przepis na pastę, tym razem z awokado – musiałam zużyć połówkę owocu, które zostało mi po jednoosobowej porcji spaghetti z pesto z awokado. Przepis znalazłam na tej stronie.
PASTA Z AWOKADO
- 1 dojrzały owoc awokado,
- 1 ugotowane na twardo jajko,
- niewielka porcja żółtego sera,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny,
- 1 łyżka majonezu,
- sól i pieprz
Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i rozgnieść widelcem razem z jajkiem. Dodać drobno starty żółty ser, oliwę, sok z limonki i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
9 komentarze
Muszę wypróbować! Ja biorę z awokado wszystko w ciemno :)
OdpowiedzUsuńpodzielisz się takimi kanapeczkami?
OdpowiedzUsuńpyszne!
jest przepyszna...to mój początek z awokado i szczerze mnie przekonałaś:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam avokado, zapisane do przetestowania;)
OdpowiedzUsuńnie przepadam za awokado, ale pasta wygląda kusząco:)
OdpowiedzUsuńNo właśnie. Fajna propozycja na moje jutrzejsze śniadanko:)
OdpowiedzUsuńale fajne sniadanko
OdpowiedzUsuńA ja dodaję zgnieciony ząbek czosnku bez sera i oliwy a jajko ścieram na drobnej tarce.
OdpowiedzUsuńSuper kanapeczki z pastą z awokado!
OdpowiedzUsuń