Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta z kurczaka z oliwkami

By 00:15 , , , ,

Tę pastę zrobiłam kilka dni temu jako kolejny sposób na wykorzystanie ugotowanego mięsa z rosołu. Przepis podpatrzyłam na blogu Grumków, jednak dokonałam modyfikacji i zamieniłam marynowany zielony pieprz na oliwki.
Mojej mamie pasta ta średnio przypadła do gustu z powodu lekko ketchupowego posmaku, za to siostra stwierdziła, że to najlepsza pasta, jaką jadła. Ja osobiście jestem na tak :)


Photobucket

PASTA Z KURCZAKA Z OLIWKAMI
150g gotowanego mięsa z kurczaka,
1 łyżka masła,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki pikantnego ketchupu,
3-4 łyżki majonezu,
2 jajka ugotowane na twardo,
6-7 sztuk marynowanych czarnych oliwek,
sól i pieprz

Mięso, jajka, masło, sok z cytryny i ketchup zmiksować na gładką masę, dodając tyle majonezu, aby uzyskać dość gęstą pastę. Dodać drobno posiekane oliwki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i schłodzić.


Może zainteresuje Cię również

4 komentarze

  1. Ja za ketchupem w ogole nie przepadam, wiec pewnie bym pominela... Domowe pasty kanapkowe sa super!

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię takie mazidełka do chlebka.
    pyszne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smacznie wygląda na chlebku, na pewno pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wpadłabym na to, żeby zrobić pastę do chleba z kurczaka. Chętnie wypróbuje pomysł :)

    OdpowiedzUsuń