Obsługiwane przez usługę Blogger.

Koktajl bananowo-jeżynowy

By 10:56 , , ,

Przełom sierpnia i września to czas, kiedy nasz ogród pęka w szwach od owoców i warzyw. Z trudem nadążamy z jedzeniem pomidorów, czekamy na następny rzut cukinii i patisonów, a krzewy wręcz uginają się od jeżyn i późnych odmian malin. 
Wczoraj dla moim młodszych kuzynów, którzy wybierali się na działkę, znów upiekłam jagodowe muffiny, tym razem z borówkami amerykańskimi, które wciąż rosną na krzakach. 

A dziś, podpatrując bloga Patusi, nabrałam ochotę na taki koktajl z jeżynami. Idealny na drugie śniadanie :)

Photobucket

KOKTAJL BANANOWO-JEŻYNOWY
(na 3 porcje)
1 dojrzały banan,
1 szklanka jeżyn,
1 szklanka mleka,
1 szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego,
2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, ewentualnie dosładzając do smaku. Gotowe :)



Może zainteresuje Cię również

7 komentarze

  1. Pysznie wyglada, dla mnie taki koktajl to doskonale sniadanie w biegu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejku.. jak ja Ci zazdroszczę tych jeżyn.. Ostatnio obleciałam kilka sklepów w poszukiwaniu i nic :/

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękny koktajl, ma cudowny kolor. :))

    OdpowiedzUsuń
  4. az slinka cieknie na taki kolorek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Napiłabym się takiego koktajlu. W tym roku niestety koktajlu z jeżynami u mnie nie będzie za mało jeżyn.

    OdpowiedzUsuń
  6. lubię ten początkowo jesienny czas. i takie smaki.

    OdpowiedzUsuń