Śledzie "po włosku"
Fajny pomysł na przekąskę dla amatorów śledzi. Wyrazisty smak tych ryb doskonale komponuje się z suszonymi pomidorami i lekko pikantną rukolą. I chociaż śledzie zwykle nie są zbyt fotogeniczne, te roladki całkiem ładnie prezentują się na imprezowym stole ;)
ŚLEDZIE „PO WŁOSKU”
6 filetów śledziowych w oleju,
6 kawałków suszonych pomidorów,
rukola,
czarne oliwki,
czerwona cebula
Śledzie odsączyć na papierowym ręczniku. Na każdym filecie ułożyć kilka listków rukoli, suszonego pomidora, kilka piórek czerwonej cebuli i oliwkę pokrojoną na mniejsze kawałki. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką.
(pomysł podpatrzony na blogu Małgosi)
3 komentarze
Wyglądają świetnie, tak świeżo. :) Zazwyczaj widać śledzie zatopione w sosach a tu klasa. :)
OdpowiedzUsuńAle fajnie podane! Muszę spróbować takiego śledzika koniecznie :)
OdpowiedzUsuńNajlepszego w Nowym Roku Kasiu! :)
Wyglądają super. Uwielbiam śledzie, takich jeszcze nie jadłam więc na pewno skosztuję :)
OdpowiedzUsuń