Obsługiwane przez usługę Blogger.

Śledzie "po włosku"

By 10:33 , , ,

Fajny pomysł na przekąskę dla amatorów śledzi. Wyrazisty smak tych ryb doskonale komponuje się z suszonymi pomidorami i lekko pikantną rukolą. I chociaż śledzie zwykle nie są zbyt fotogeniczne, te roladki całkiem ładnie prezentują się na imprezowym stole ;) 

Photobucket 

ŚLEDZIE „PO WŁOSKU” 
6 filetów śledziowych w oleju, 
6 kawałków suszonych pomidorów, 
rukola, 
czarne oliwki, 
czerwona cebula 

Śledzie odsączyć na papierowym ręczniku. Na każdym filecie ułożyć kilka listków rukoli, suszonego pomidora, kilka piórek czerwonej cebuli i oliwkę pokrojoną na mniejsze kawałki. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką. 


(pomysł podpatrzony na blogu Małgosi)

Może zainteresuje Cię również

3 komentarze

  1. Wyglądają świetnie, tak świeżo. :) Zazwyczaj widać śledzie zatopione w sosach a tu klasa. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajnie podane! Muszę spróbować takiego śledzika koniecznie :)
    Najlepszego w Nowym Roku Kasiu! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają super. Uwielbiam śledzie, takich jeszcze nie jadłam więc na pewno skosztuję :)

    OdpowiedzUsuń