Obsługiwane przez usługę Blogger.

Quesadillas z trzema serami

By 10:00 , ,

Meksykańskie śniadanie z europejskim tuningiem ;) Dość kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pofolgować... Obowiązkowym składnikiem quesadillas jest ser – tu mamy go aż trzy rodzaje. Doskonałym dodatkiem są świeże pomidory i guacamole.


Photobucket 

QUESADILLAS Z TRZEMA SERAMI
(2-3 porcje)
3 tortille, 
80g sera żółtego (np. goudy),
60g sera camembert (pół opakowania),
50g sera pleśniowego typu Lazur

 Tortille zwilżyć lekko wodą. Ser żółty zetrzeć na tarce. Camembert i lazur pokroić w plasterki. Sery rozłożyć na połowach tortilli, złożyć tortille na pół i docisnąć. Quesadillas smażyć na suchej patelni (zwykłej lub grillowej) z obu stron po kilka minut, na niezbyt dużym ogniu, dociskając łopatką. Gdy będą gotowe, każdą przekroić na trzy części.


(inspiracja: blog spacecupcake)


Może zainteresuje Cię również

6 komentarze

  1. pysznie się prezentuje, idealne na drugie śniadanie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna fuzja! No i ten ciagnacy sie ser... Poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś idealnego dla mnie bo uwielbiam sery.

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi być pysznie - zwłaszcza z tym guacamole :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Quesadillas jedno z moich ulubionych szybkich dań, gdzie można do środka ładować rzeczy na które się ma ochotę :)

    OdpowiedzUsuń