Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta serowo-orzechowa

By 11:43 , , , ,

Smaczna pasta na bazie serka topionego, z dodatkiem orzechów. Serki topione kupuję dosłownie raz na ruski rok, ale dla tej pasty zrobiłam wyjątek ;) W oryginalnym przepisie do serka dodawało się masło i śmietanę, co razem stanowiło dość... kaloryczną mieszankę, dlatego ja zastąpiłam te składniki serkiem śmietankowym i jogurtem. Całość smakowała naprawdę nieźle, zwłaszcza dzięki chrupiącym orzechom. 


PASTA SEROWO-ORZECHOWA 
  • 200g kremowego serka topionego, 
  • 2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego, 
  • ok. 2 łyżki jogurtu naturalnego, 
  • 3 łyżki drobno posiekanych orzechów, 
  • pieprz, 
  • ewentualnie sól 

Serek topiony dokładnie wymieszać z serkiem kanapkowym i dodać tyle jogurtu, by pasta miała pożądaną przez nas konsytstencję. Dodać orzechy, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (ja nie dosalałam). Wymieszać i schłodzić w lodówce. 


(inspiracja: „Potrawy z orzechami” H. Szymanderskiej) 

Orzechowy Tydzień

Może zainteresuje Cię również

0 komentarze