Owsianka z granatem, żurawiną i migdałami
Nie ma co, brakuje mi już letnich owoców. Tak by się chciało zjeść świeże truskawki, maliny i brzoskwinie, a tu trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy...
Póki co pozostaje mi zadowalać się bakaliami i południowymi owocami. Nie powiem, też pysznie :)
OWSIANKA Z GRANATEM, ŻURAWINĄ I MIGDAŁAMI
(1 porcja)
3 łyżki płatków owsianych,
1 szklanka mleka,
1 łyżeczka cukru lub miodu,
1 czubata łyżeczka wiórków kokosowych,
1 łyżka suszonej żurawiny,
1 łyżka płatków migdałowych,
2 łyżki pestek granatu
Płatki owsiane, żurawinę i wiórki kokosowe zalać mlekiem i odstawić na noc. Rankiem podgrzać, dodając cukier/miód do smaku.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Gotową owsiankę posypać płatkami migdałów i pestkami granatu.
Płatków nie trzeba koniecznie zalewać mlekiem poprzedniego dnia, można ten etap pominąć, ale wtedy trzeba je dłużej gotować.
(inspiracja)
2 komentarze
od takiej owsianki zacząć dzień to coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńJak ja tęsknie za latem.. letnie owoce są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńCudowna owsianka ^^