Obsługiwane przez usługę Blogger.

Wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, rzodkiewką i kiełkami

By 11:16 , , , ,

Nareszcie ciepło, nareszcie wiosna :) A skoro za oknem, to i na talerzu. A czy może być coś bardziej wiosennego, niż lekka, chrupiąca sałatka? 
Sałatka jest moją odpowiedzią na kolejne zaproszenie do Baru Sałatkowego Peli pt. „Goniąc wiosnę” :) 

Photobucket 

SAŁATKA WIOSENNA Z JAJKAMI PRZEPIÓRCZYMI I KIEŁKAMI 
(2 porcje) 
1/3 główki sałaty lodowej, 
1 garść rukoli, 
1 garść ulubionych kiełków (u mnie kiełki rzodkiewki), 
6 jajek przepiórczych, 
6 rzodkiewek, 
6 pomidorków koktajlowych 

sos: 
1 łyżka oliwy, 
1 łyżeczka soku z cytryny, 
1 łyżeczka musztardy, 
1 łyżeczka miodu, 
sól i pieprz 

Sałatę, rukolę i kiełki umyć, osuszyć i wymieszać razem w misce. 
Jajeczka przepiórcze ugotować na twardo (3-4 minuty), ostudzić, obrać i przekroić na połówki. 
Pomidorki koktajlowe i rzodkiewki umyć i pokroić. Dodać do sałatki razem z jajkami. 
Składniki sosu wymieszać razem i polać sałatkę. 


Bar Sałatkowy u Peli zaproszenie

Może zainteresuje Cię również

4 komentarze

  1. Samo zdrowie, w dodatku pięknie podane!

    OdpowiedzUsuń
  2. Och,jak ja lubię takie sałatki! Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smakowicie i wiosennie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie typowo wiosenna sałatka. Spróbuję z jakiem kurzym

    OdpowiedzUsuń