Obsługiwane przez usługę Blogger.

Makaron z łososiem, gorgonzolą i rukolą

By 11:00 , , , , ,

Błyskawiczny przepis na sycący obiad do zrobienia dosłownie w 15 minut. Łatwy do zrobienia i jednocześnie wykwintny :) W zasadzie dla mnie był to obiad przypadkowo resztkowy – miałam paczkę łososia, napoczętą gorgonzolę i resztkę rukoli. I oczywiście makaron. A makaron, jak wiadomo, jest dobry na wszystko ;) Z pewnością będę wracać do tego przepisu. 



MAKARON Z ŁOSOSIEM, GORGONZOLĄ I RUKOLĄ 
(2 porcje) 

  • 200g makaronu (u mnie penne), 
  • 100g wędzonego łososia, 
  • 100g gorgonzoli, 
  • ½ szklanki śmietanki 30%, 
  • garść rukoli, 
  • pieprz 


Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelni podgrzać śmietankę, dodać ser gorgonzola i mieszać, aż się rozpuści, a sos zagotuje. Dodać pokrojonego na kawałki wędzonego łososia i doprawić pieprzem do smaku. Dodać odcedzony makaron i rukolę. Dokładnie wymieszać i od razu podawać.


 

Może zainteresuje Cię również

5 komentarze

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak dla mnie bardzo fajna, prosta alternatywa dla moich makaronów z sosami pomidorowymi.

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki makaron to ja bym mogła jeść codziennie :D

    OdpowiedzUsuń