Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pieczone jabłka z masą krówkową i orzechami

By 19:00 , , ,

Razem z Siaśką zmobilizowałyśmy się do zrobienia pieczonych jabłek :) Ja, przyznam szczerze, zbierałam się do nich niemiłosiernie długo i nie mam pojęcia dlaczego, bo roboty przy nich niewiele... 
Swoje jabłka wypełniłam orzechami i masą krówkową. I cynamonem, bo cynamon w jabłkach musi być koniecznie... :)

Photobucket 

PIECZONE JABŁKA Z MASĄ KRÓWKOWĄ I ORZECHAMI 
4 jabłka, 
grubo posiekane orzechy włoskie, 
cynamon, 
8 łyżeczek masy krówkowej z puszki 

 Jabłka umyć i wydrążyć od góry, uważając, żeby nie przebić dna. Nasypać do środka po trochę cynamonu. Włożyć po łyżeczce masy krówkowej i dopełnić orzechami. Na wierzchu położyć kolejną łyżeczkę masy krówkowej. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 stopniach, aż będą miękkie, rumiane i zaczną pękać. Czas pieczenia zależy od gatunku jabłek – jednym wystarczy 15 minut, inne potrzebują aż 40 minut :) 
Podawać na ciepło. 

Może zainteresuje Cię również

8 komentarze

  1. fajny pomysł, takich jabłek pieczonych jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za krówkową masą :/ Ale jabłuszka apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam połączenie jabłek i masy krówkowej:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejku,jak one pysznie wyglądają, mniam!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. oj zjadłabym takie jabłuszko:)

    OdpowiedzUsuń
  6. CUDNE! A, jesli z masa krowkowa/karmelowa, to ja zjadam wszystko! :)

    OdpowiedzUsuń