Obsługiwane przez usługę Blogger.

Koreczki z chorizo i fetą

By 10:10 , , ,

Na każdym imprezowym stole znakomicie spisują się koreczki. Można je tworzyć w milionie kombinacji i wersji smakowych. Te poniżej doskonale łączą lekko pikantny smak chorizo ze słonym serem feta. Dopełnienie stanowią oliwki i marynowane cebulki. 
Zachęcam do przygotowania takich koreczków na Sylwestra lub zbliżający się cykl karnawałowych imprez. Z pewnością znajdą wielu amatorów ;) 



 



KORECZKI Z CHORIZO I FETY 
  • kiełbasa chorizo w kawałku
  • twardy ser typu feta (taki w pudełku w zalewie solankowej), 
  • zielone oliwki nadziewane papryką lub anchois (można też użyć czarnych drylowanych oliwek), 
  • marynowane cebulki perłowe 

Chorizo pokroić w grube plasterki, a ser feta w kostkę o boku mniej więcej 1,5 cm. Kostkę sera ułożyć na plasterku chorizo, a następnie od góry wbić wykałaczkę. Tak jest najłatwiej, gdyż dzięki temu nie ma obawy, że ser się rozkruszy i rozpadnie. Na końcu od góry nakładamy oliwkę lub cebulkę. 






(inspirowane przepisem stąd) 



Może zainteresuje Cię również

0 komentarze