Koreczki z chorizo i fetą
Na każdym imprezowym stole znakomicie spisują się koreczki. Można je tworzyć w milionie kombinacji i wersji smakowych. Te poniżej doskonale łączą lekko pikantny smak chorizo ze słonym serem feta. Dopełnienie stanowią oliwki i marynowane cebulki.
Zachęcam do przygotowania takich koreczków na Sylwestra lub zbliżający się cykl karnawałowych imprez. Z pewnością znajdą wielu amatorów ;)
KORECZKI Z CHORIZO I FETY
- kiełbasa chorizo w kawałku
- twardy ser typu feta (taki w pudełku w zalewie solankowej),
- zielone oliwki nadziewane papryką lub anchois (można też użyć czarnych drylowanych oliwek),
- marynowane cebulki perłowe
Chorizo pokroić w grube plasterki, a ser feta w kostkę o boku mniej więcej 1,5 cm. Kostkę sera ułożyć na plasterku chorizo, a następnie od góry wbić wykałaczkę. Tak jest najłatwiej, gdyż dzięki temu nie ma obawy, że ser się rozkruszy i rozpadnie. Na końcu od góry nakładamy oliwkę lub cebulkę.
(inspirowane przepisem stąd)
0 komentarze