
Ni to kartacze, ni to pyzy, ni to kluchy śląskie... a jednak smakują wspaniale. Ciasto jak na kluski śląskie, uformowane na kształt kartaczy (czy też cepelin), wypełnione jest prostym, pieczarkowym nadzieniem. Całość stanowi... Czytaj dalej
Ni to kartacze, ni to pyzy, ni to kluchy śląskie... a jednak smakują wspaniale. Ciasto jak na kluski śląskie, uformowane na kształt kartaczy (czy też cepelin), wypełnione jest prostym, pieczarkowym nadzieniem. Całość stanowi... Czytaj dalej
Dziś przepis na prawdziwe ciasto z charakterem ;) Whisky jako takie w naszym domu nie cieszy się jakimś szczególnym powodzeniem. Jakiś czas temu kupiłam jednak butelkę na potrzeby żeberek BBQ i zostało mi... Czytaj dalej
Rendang wywodzi się z kuchni Indonezji, choć popularne jest także w Malezji, Singapusze, Brunei i południowych Filipinach. Wśród tradycyjnej społeczności Indonezji rendang podaje się jako danie weselne. Rendang to rodzaj mięsnego curry, duszonego... Czytaj dalej
Sałatkę jarzynową nie bez powodu nazywa się królową polskiego stołu ;) To prawdziwa klasyka, bez której większość z nas nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Co ciekawe, praktycznie w każdym domu robi się ją... Czytaj dalej