Razowa bananowa manna z jeżynami
A oto pomysł na szybkie i zdrowe, pełnowartościowe śniadanie... Kasza manna wymieszana z rozgniecionym bananem jest aromatyczna i słodka, nie trzeba więc niczym jej dosładzać. Dla równowagi i przełamania smaku dodałam kwaskowatych jeżyn. Zamiast nich można oczywiście użyć dowolnych owoców, na przykład malin, jagód lub truskawek. Nie czarujmy się, jest to dość proste śniadanie, ale ja właśnie takie lubię najbardziej ;)
RAZOWA BANANOWA KASZA MANNA Z JEŻYNAMI
(2 porcje)
- 50g kaszy manny (u mnie razowa),
- 1 szklanka mleka,
- 1 szklanka wody,
- 1 duży, dojrzały banan,
- jeżyny
Mleko i pół szklanki wody zagotować w rondelku. Wlać mannę wymieszaną z pozostałą ½ szklanki wody. Gotować kilka minut na małym ogniu, aż kaszka zgęstnieje. W miseczce rozgnieść banana za pomocą widelca i dodać do kaszy. Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia. Przelać do miseczek, na wierzchu ułożyć jeżyny lub inne owoce.
5 komentarze
Jeżyny <3
OdpowiedzUsuńsłodka rozkosz :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na kaszę mannę :) Muszę spróbować z owocami właśnie.
OdpowiedzUsuńkasza manna z bananem jest genialnym pomysłem :D
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie śniadanka! :)
OdpowiedzUsuń