Quesadillas z trzema serami
Meksykańskie śniadanie z europejskim tuningiem ;) Dość kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pofolgować... Obowiązkowym składnikiem quesadillas jest ser – tu mamy go aż trzy rodzaje. Doskonałym dodatkiem są świeże pomidory i guacamole.
QUESADILLAS Z TRZEMA SERAMI
(2-3 porcje)
3 tortille,
80g sera żółtego (np. goudy),
60g sera camembert (pół opakowania),
50g sera pleśniowego typu Lazur
Tortille zwilżyć lekko wodą. Ser żółty zetrzeć na tarce. Camembert i lazur pokroić w plasterki. Sery rozłożyć na połowach tortilli, złożyć tortille na pół i docisnąć. Quesadillas smażyć na suchej patelni (zwykłej lub grillowej) z obu stron po kilka minut, na niezbyt dużym ogniu, dociskając łopatką. Gdy będą gotowe, każdą przekroić na trzy części.
(inspiracja: blog spacecupcake)
6 komentarze
pysznie się prezentuje, idealne na drugie śniadanie:D
OdpowiedzUsuńFajna fuzja! No i ten ciagnacy sie ser... Poezja :)
OdpowiedzUsuńCoś idealnego dla mnie bo uwielbiam sery.
OdpowiedzUsuńMusi być pysznie - zwłaszcza z tym guacamole :)
OdpowiedzUsuńQuesadillas jedno z moich ulubionych szybkich dań, gdzie można do środka ładować rzeczy na które się ma ochotę :)
OdpowiedzUsuńquesadillas <3
OdpowiedzUsuń