Czekoladowy pudding z tapioki z wiśniami
Czekolada i wiśnie to doskonałe połączenie smakowe, które zawsze się sprawdza. Dlatego na pożegnanie akcji „W wiśniowym sadzie” przygotowałam czekoladowy pudding z tapioki, którego delikatna konsystencja i smak doskonale kontrastują z kwaśnymi wiśniami. Jest to świetna propozycja zarówno na śniadanie, jak i na deser :)
CZEKOLADOWY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI
(2 porcje)
- 2/3 szklanki tapioki,
- 2 szklanki mleka,
- 3 łyżeczki cukru,
- 6 kostek gorzkiej czekolady,
- 2 garście wydrylowanych wiśni
Podawać na ciepło lub na zimno.
5 komentarze
Uwielbiam tapiokę. A czekolada i wiśnie to genialne połączenie.
OdpowiedzUsuńA gdzie można kupić tapiokę? Jeszcze się z nią nie spotkałam.
OdpowiedzUsuńW sklepach typu Kuchnie Świata itp. z azjatycką żywnością :)
UsuńWygląda wspaniale! ; )
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na deser!
kapitalny! chcę go:D
OdpowiedzUsuń