Sincronizadas
Bardzo smaczna propozycja na śniadanie w stylu meksykańskim. Na pierwszy rzut oka sincronizadas są bardzo podobne do quesadilli, różni się jednak tym, że w quesadilli podstawowym składnikiem jest ser, zaś w sincronizadas pierwsze skrzypce gra szynka ;)
Warto spróbować, bo to łatwe i pyszne, choć trzeba przyznać, że dość rozpustne śniadanie ;)
SINCRONIZADAS
(2 porcje)
2 pszenne tortille,
100g szynki w plastrach lub w kawałku,
100g żółtego sera (najlepiej cheddar),
dowolna salsa (użyłam gotowej salsy pomidorowej),
odrobina oleju,
+ do podania kwaśna śmietana z ziołami
Szynkę pokroić w kostkę lub w plastry. Ser zetrzeć na tarce.
Patelnię rozgrzać i lekko natłuścić. Położyć na niej jedną tortillę, przykryć warstwą szynki i sera. Drugą tortillę posmarować salsą i położyć ją posmarowaną stroną na warstwę sera i szynki na tortilli leżącej na patelni. Smażyć do zrumienienia z obu stron.
Podawać pokrojone w kliny z kwaśną śmietaną wymieszaną z ziołami.
(na podstawie przepisu od Grumków)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPIBP2WrfY2H5_xBy8zBJM3GaNUpy-6F7p41DadWApFZ7NY8Ojw6-153BlJBpoqDhV8IOLyF-UWFo_0IEGjpvQTB37_eqsTnHpk8urgwvWJooSXCKIqz8rYsSZi5Sycnp8xFhn0nk1z-_D/s1600/hola+mexico+4+banner.jpg)
0 komentarze