Obsługiwane przez usługę Blogger.

Salsa z pomidorów i awokado

By 17:49 , , , , ,

Fajna, smaczna i kolorowa salsa, która pasuje do wielu potraw kuchni meksykańskiej. U mnie akurat posłużyła jako dodatek do placuszków z cukinii i kukurydzy, na które przepis podałam dziś rano :) 

 Photobucket 

SALSA Z POMIDORÓW I AWOKADO 
2 niezbyt duże pomidory, 
1 dojrzałe awokado, 
½ małej czerwonej cebuli, 
1 łyżka soku z limonki, 
1-2 łyżki posiekanych liści kolendry (ewentualnie natki pietruszki), 
sól i pieprz 

Miąższ pomidorów (bez pestek) pokroić w kostkę. Awokado obrać i pokroić w kostkę podobnej wielkości. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem. 


(przepis podpatrzony u Panny Malwinny


 Hola Mexico 4

Może zainteresuje Cię również

2 komentarze