Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta z tuńczyka i wędzonego twarogu

By 10:10 , , , ,

Wędzony twaróg to jedno z moich najnowszych odkryć kulinarnych ;) Ma bardzo ciekawy, wyrazisty smak i od razu przypadł mi do gustu. Po zadegustowaniu 'solo' postanowiłam połączyć go z tuńczykiem i zrobić pastę kanapkową. Zgodnie z oczekiwaniami, otrzymałam coś zbliżonego w smaku do tzw. „awanturki” czyli pasty z wędzonej makreli i twarogu. Pycha! :) 

Photobucket 

PASTA Z TUŃCZYKA I WĘDZONEGO TWAROGU 
1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 
200g wędzonego twarogu, 
2 łyżki jogurtu naturalnego, 
1 łyżeczka majonezu, 
1 cebulka dymka, 
sól i pieprz 

Twaróg u tuńczyka rozdrobnić widelcem w misce. Dodać drobno posiekaną cebulkę, majonez i tyle jogurtu, by pasta miała odpowiednią konsystencję. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić w lodówce. 

Może zainteresuje Cię również

3 komentarze

  1. mm wędzony twaróg, gdzie taki można dostać?

    OdpowiedzUsuń
  2. w Lidlu np :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O właśnie, ja w Lidlu kupuję. Przepraszam, że dopiero teraz odpisałam, ale nie zauważyłam wcześniej tego komentarza :(

      Usuń