Różowy sosik rzodkiewkowy
Fajny sos, który doskonale pasuje zarówno do kanapek, jak i jajek, wędlin i mięs na zimno. Prosty, ale wszechstronny: pasuje zarówno jako składnik codziennego śniadania, jak i świątecznego stołu. Jest przy tym bardzo prosty i szybki do zrobienia :) Polecam!
RÓŻOWY SOSIK RZODKIEWKOWY
1 pęczek rzodkiewek,
1 małe opakowanie (180g) jogurtu greckiego,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka majonezu,
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Rzodkiewki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce do najmniej 1 godzinę.
(na podstawie przepisu z bloga Suma Wszystkich Smaków)
5 komentarze
Uroczy :) Uwielbiam pastelowe kolory w kuchni!
OdpowiedzUsuńJuż kocham ten sos za jego kolor! :)
OdpowiedzUsuńtakie jeszcze nie próbowałam! koniecznie muszę go zrobić :D
OdpowiedzUsuńKochana,taki sosik robię i jadam od dawna,jest pyszny.Ty go tak zaprezentowałaś,że powstało coś niezwykłego,coś,po co warto do Ciebie zajrzeć.To się nazywa talent,którego Ci nie brak!
OdpowiedzUsuńCzy majonez mogę zastąpić gęstym jogurtem naturalnym ? :)
OdpowiedzUsuń