Grillowana ciabatta z rukolą i brzoskwinią
Ta bardzo smakowita, grillowana ciabatta jest fajnym urozmaiceniem śniadania :) Słodka brzoskwinia fajnie komponuje się z serem i rukolą, dając oryginalne połączenie smakowe. Zdecydowanie polecam :)
GRILLOWANA CIABATTA Z RUKOLĄ I BRZOSKWINIĄ
(na 2 porcje)
- 2 małe bułki ciabatta,
- 2 duże plastry łagodnego sera żółtego (zastąpiłam serem camembert),
- 1 łyżka miodu (pominęłam),
- garść rukoli,
- 1 połówka brzoskwini (u mnie brzoskwinia z puszki, w sezonie najlepsza będzie świeża)
Ciabatty przekroić na połówki, dodać pokrojoną na plasterki brzoskwinię. Następnie polać miodem, dodać ser i rukolę. Przykryć drugimi połówkami bułki i grillować w opiekaczu, aż ser się stopi.
Podawać na ciepło.
(na podstawie przepisu podpatrzonego u granity)
4 komentarze
Wyglądają świetnie! Podoba mi się pomysł tego połączenia, więc chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńJakie smakowite panino!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale i kusi na całego! Pycha!
OdpowiedzUsuńJa wprawdzie nie przepadam za polaczeniem miesa i owocow, ale musze przyznac, ze twoja ciabatta wyglada apetycznie!
OdpowiedzUsuń