Pasta z fasoli i pieczarek
Ta prosta pasta to fajny pomysł na odskocznię od codziennych kanapek z wędliną lub serem. Choć wegetariańska, przypadnie do gustu nawet zwolennikom tradycyjnej kuchni. Świetnie smakuje na razowym pieczywie z dodatkiem plasterków ogórków konserwowych.
pasta z pieczarek i fasoli |
PASTA Z FASOLI I PIECZAREK
- 1 puszka białej fasoli,
- 250 g pieczarek,
- 1 cebula,
- 3 łyżki oleju,
- sól i pieprz,
- szczypta suszonego tymianku
Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki i smażyć, aż woda, którą puszczą pieczarki, odparuje. Fasolę odsączyć z zalewy i zmiksować razem z pieczarkami i cebulą - blenderem lub w malakserze.
Pastę doprawić solą, tymiankiem i sporą ilością pieprzu.
pasta z fasoli i pieczarek |
1 komentarze
Ogórki świetnie zaostrzają smak pasty!
OdpowiedzUsuń