Obsługiwane przez usługę Blogger.

Dip chrzanowy do wędlin i jajek

By 13:46 , , ,

To ostatnia moja propozycja na wielkanocny stół w tym roku. Większość z Was zapewne już dopina plan swojego świątecznego menu, a my tymczasem jutro wyjeżdżamy do rodzinki i wracamy dopiero w przyszłym tygodniu :)

Dip chrzanowy jest bardzo łatwy do przygotowania i znakomicie sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin, kiełbas, pasztetów i jajek. Polecam wszystkim sympatykom chrzanu :)

dip chrzanowy


DIP CHRZANOWY

  • 1 słoiczek dobrej jakości tartego chrzanu,
  • 1 jajko na twardo,
  • 2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%,
  • 2 łyżeczki cukru


Z ugotowanego jajka oddzielić białko od żółtka. Żółtko rozetrzeć w kubeczku razem z cukrem, aż stanie się płynne, a cukier się rozpuści. Dodać śmietanę i wymieszać.
Białko rozdrobnić widelcem w miseczce. Dodać chrzan i żółtko ze śmietaną. Całość dokładnie wymieszać. 
Schłodzić w lodówce.



Wszystkim Czytelnikom bloga życzę radosnych 
i pogodnych Świąt Wielkanocnych :)

Może zainteresuje Cię również

14 komentarze