Śledzie w sosie tatarskim
Dzisiejszy wpis to bardziej inspiracja i pomysł, ponieważ przepis na sos tatarski podawałam na blogu już kilka lat temu. A że sos tatarski pasuje do wszystkiego, nie tylko do jajek i wędlin, warto zamarynować w nim śledzie.
Będą idealne na Wielkanoc :)
śledzie w sosie tatarskim |
ŚLEDZIE W SOSIE TATARSKIM
- 8 filetów śledziowych solonych (a la matjas),
- sos tatarski z tego przepisu
Śledzie zalać zimną wodą i moczyć cały dzień, co kilka godzin wymieniając wodę na świeżą. W tym czasie przygotować sos tatarski.
Namoczone śledzie osuszyć, pokroić na kawałki i wymieszać z sosem tatarskim. Odstawić do lodówki na co najmniej całą noc (maksymalnie 2 dni).
7 komentarze
Kocham śledzie pod każdą postacią, a teraz jest okazja by zrobić ich bardzo dużo :D
OdpowiedzUsuńkolejny super przepis, a tak przy okazji ryb może masz przepis na klasykę czyli fish and chips chętnie bym taką potrawę wypróbował według Twojego przepisu
OdpowiedzUsuńpoZdrawiam
Hej, niestety nie mam jeszcze takiego przepisu ale dziękuję za inspirację - to fajny pomysł! :)
UsuńZakochałem się w tym daniu a przepis bardzo dobry!
OdpowiedzUsuńnajlepsze
OdpowiedzUsuńSuper przepis, uwielbiam śledzie :P
OdpowiedzUsuńMuszę przetestować Twój przepis, bo brzmi pysznie:)
OdpowiedzUsuń