Obsługiwane przez usługę Blogger.

Śledzie w sosie tatarskim

By 14:24 , ,

Dzisiejszy wpis to bardziej inspiracja i pomysł, ponieważ przepis na sos tatarski podawałam na blogu już kilka lat temu. A że sos tatarski pasuje do wszystkiego, nie tylko do jajek i wędlin, warto zamarynować w nim śledzie.
Będą idealne na Wielkanoc :)

śledzie w sosie tatarskim


ŚLEDZIE W SOSIE TATARSKIM

  • 8 filetów śledziowych solonych (a la matjas),
  • sos tatarski z tego przepisu


Śledzie zalać zimną wodą i moczyć cały dzień, co kilka godzin wymieniając wodę na świeżą. W tym czasie przygotować sos tatarski.
Namoczone śledzie osuszyć, pokroić na kawałki i wymieszać z sosem tatarskim. Odstawić do lodówki na co najmniej całą noc (maksymalnie 2 dni).

Może zainteresuje Cię również

5 komentarze

  1. Kocham śledzie pod każdą postacią, a teraz jest okazja by zrobić ich bardzo dużo :D

    OdpowiedzUsuń
  2. kolejny super przepis, a tak przy okazji ryb może masz przepis na klasykę czyli fish and chips chętnie bym taką potrawę wypróbował według Twojego przepisu
    poZdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej, niestety nie mam jeszcze takiego przepisu ale dziękuję za inspirację - to fajny pomysł! :)

      Usuń
  3. Zakochałem się w tym daniu a przepis bardzo dobry!

    OdpowiedzUsuń