Makaron z łososiem, gorgonzolą i rukolą
Błyskawiczny przepis na sycący obiad do zrobienia dosłownie w 15 minut. Łatwy do zrobienia i jednocześnie wykwintny :)
W zasadzie dla mnie był to obiad przypadkowo resztkowy – miałam paczkę łososia, napoczętą gorgonzolę i resztkę rukoli. I oczywiście makaron. A makaron, jak wiadomo, jest dobry na wszystko ;)
Z pewnością będę wracać do tego przepisu.
MAKARON Z ŁOSOSIEM, GORGONZOLĄ I RUKOLĄ
(2 porcje)
- 200g makaronu (u mnie penne),
- 100g wędzonego łososia,
- 100g gorgonzoli,
- ½ szklanki śmietanki 30%,
- garść rukoli,
- pieprz
Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelni podgrzać śmietankę, dodać ser gorgonzola i mieszać, aż się rozpuści, a sos zagotuje. Dodać pokrojonego na kawałki wędzonego łososia i doprawić pieprzem do smaku. Dodać odcedzony makaron i rukolę. Dokładnie wymieszać i od razu podawać.
6 komentarze
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńapetyczny makaronik:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie bardzo fajna, prosta alternatywa dla moich makaronów z sosami pomidorowymi.
OdpowiedzUsuńTaki makaron to ja bym mogła jeść codziennie :D
OdpowiedzUsuń<b>
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń