Obsługiwane przez usługę Blogger.

Naleśniki z jabłkami

By 21:53 , ,

Zapach rozparzanych z cynamonem jabłek to jeden z tych zapachów, które działają na mnie wyjątkowo uspokajająco. Najczęściej robię ich od razu dwa razy większą ilość, bo nie potrafię powstrzymać się przed wyjadaniem ich, jeszcze gorących, wielką drewnianą łyżką... :)

Photobucket

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI

8 naleśników (przepis podstawowy - klik!)
4-5 jabłek,,
garść rodzynek,
cukier do smaku,
cynamon,
bita śmietana,
+ masło do podsmażenia naleśników

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a następnie poszatkować na plasterki. Wrzucić do rondla razem z rodzynkami, podlać odrobiną wody i rozparzyć, aż utworzą masę z kawałkami owoców. Dosłodzić (jeśli trzeba) i doprawić cynamonem do smaku.
Naleśniki smarować jabłkami i składać w trójkąty lub zwijać w rulony. Można podsmażyć na maśle. Podawać z bitą śmietaną i cynamonem. 


Photobucket

Może zainteresuje Cię również

7 komentarze

  1. Ja też uwielbiam jabłka z cynamonem. Z naleśnikami-pycha !

    OdpowiedzUsuń
  2. jak ja dawno nie robiłam naleśników. jabłko i cynamon to bardzo zgrany duet;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam :)idealne połączenie na jesień :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo pyszne naleśniki:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś przepysznego.
    Pozdrawiam serdecznie,
    Olcik z Waniliowej Chmurki:*

    OdpowiedzUsuń