Ryż z jabłkiem i czereśniami
Bardzo smaczny, sycący, a zarazem niskokaloryczny deser :) Trochę ryżu, jabłko, serek wiejski i pyszne, sezonowe owoce – w tym wypadku czereśnie, ale jestem pewna, że równie dobrze nadadzą się np. porzeczki lub maliny.
RYŻ Z JABŁKIEM I CZEREŚNIAMI
(2 porcje)
100g ugotowanego ryżu,
150g serka wiejskiego lekkiego,
1 małe jabłko,
2 łyżeczki miodu,
2 garście (ok. 150g) czereśni
Ugotowany i wystudzony ryż wymieszać z obranym i startym jabłkiem oraz serkiem wiejskim. Nałożyć na talerze i polać miodem. Na wierzchu ułożyć wydrylowane czereśnie.
Prawda, że proste? :)
5 komentarze
Słodko, słodko :) Czyli pysznie, oczywiście! Czas ponownie kupić czereśnie i przygotować takie danie.
OdpowiedzUsuńchętnie bym się dołączyła do posiłku:)
OdpowiedzUsuńWszystkie Twoje dania są takie apetyczne, że moja dieta stoi pod wielkim znakiem zapytania... Gdyby nie to, że jestem kobietą, to złożyłabym Ci propozycję ożenku ;)))
OdpowiedzUsuńAkurat na ten deser spokojnie można sobie pozwolić podczas diety :D
UsuńA propozycję ożenku już otrzymałam i została rozpatrzona pozytywnie :D
Dziękuję za miłe słowa :))))
Takie pyszne dania mogłabym jeść trzy razy dziennie :-)
OdpowiedzUsuń