Pasta brokułowa do chleba
Od czasu do czasu warto urozmaicić sobie codzienne kanapki... Wówczas doskonałym pomysłem jest pasta do smarowania :)
Tym razem wypróbowałam pastę z brokułów i sera feta, podpatrzoną na blogu Jadłonomia :) Jest pyszna i na pewno będę do tego przepisu wracać :)
PASTA BROKUŁOWA DO CHLEBA
- 250-300g brokuła (może być mrożony),
- 200g sera typu feta,
- 1 ząbek czosnku,
- sól i pieprz
Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie albo na parze. Odcedzić i przestudzić.
W misce umieścić brokuła, czosnek i ser feta. Zmiksować blenderem na pastę. Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.
Schłodzić w lodówce 2-3 godziny.
4 komentarze
Brzmi ciekawie:)
OdpowiedzUsuń;) super, szkoda ze fety nie mam w lodówce !
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity pomysł!
OdpowiedzUsuńO ludu, ależ to jest dobre! Zjadłam nie tylko do kanapek, ale też ze spaghetti :)
OdpowiedzUsuń