Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta jajeczna z pieczarkami

By 22:33 , , ,

Pasta jajeczna z pieczarkami zaskakuje swoją prostotą, a jednocześnie świetnym smakiem. Miłośników jajecznicy z pieczarkami nie muszę przekonywać, że jajka i pieczarki to bardzo udane połączenie. Nam trudno się było od tej pasty oderwać ;)



PASTA JAJECZNA Z PIECZARKAMI
  • 4 jajka,
  • 6 dużych pieczarek,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 czubata łyżka majonezu,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku,
  • sól i pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, ostudzić i obrać. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, oprószyć szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu, aż woda, którą puszczą pieczarki odparuje.
Jajka rozdrobnić w misce widelcem, dodać usmażone pieczarki, majonez, natkę i szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Podawać od razu lub schłodzić w lodówce.



Może zainteresuje Cię również

12 komentarze

  1. Taka prosta, a taka pyszna :) Dziękuję za Twój udział w akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. najlepsza pasta, jaką jestem w stanie zjeść

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś podobnie pieczarki ścierałem na tarce, ale raz spróbowałem je drobno posiekać i już przy tej opcji pozostałem, gdyż posiekane dają o niebo lepszy zapach po usmażeniu. BTW, jajka też siekam

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna :) Uzdatniacie wodę kranową w kuchni? My założyliśmy filtr pod zlewem i bardzo chwalimy sobie to rozwiązanie bo wreszcie mamy zdrową i smaczną wodę w domu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis. Ja osobiście często robię podobną pastę na śniadanie. Czasem zamiast pieczarek dodaję szynkę i jest równie pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pasta jajeczna moja ulubiona :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pasta wygląda bardzo smacznie, na pewno skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. już nie mogę jeśc jajek, ostatnio przejadłam

    OdpowiedzUsuń