Obsługiwane przez usługę Blogger.

Letni obiad w środku zimy... czyli makaron z serem i jagodami

By 10:23 , , , , , ,

W ramach zimowego buntu danie zupełnie niezimowe, niesezonowe i w ogóle nie przystające do pogody za oknem. Trochę lata w środku stycznia. Nie ma to jak zamrożone zapasy jagód... :) 

makaron z serem i jagodami

MAKARON Z SEREM I JAGODAMI 
(przepis na 4 porcje)

  • 400 g makaronu, 
  • 250 g półtłustego twarogu, 
  • 2 łyżki masła, 
  • 1 małe opakowanie śmietany 12% (kwaśnej), 
  • 1 łyżka cukru, 
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 
  • ok. 250 g jagód (mrożone rozmrozić), 
  • cukier do smaku 


Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i jeszcze gorący wymieszać z masłem. 
Śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. 
Makaron podawać z pokruszonym twarogiem, słodką śmietaną i jagodami.


 

Może zainteresuje Cię również

7 komentarze

  1. Bardzo lubię, to taki smak dzieciństwa :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłabym :)
    A moje zapasy mrożonych owoców już chyba wykończone ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak sobie pomyślę kluski z jagodami to od razu widzę mój dom rodzinny i wszystkich siedzących przy stole z upaćkanymi dziobami ..smak fantastyczny..aczkolwiek u mnie jadło się bez sera

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki obiadek chętnie bym zjadła. Lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  5. och przypomina mi sie moje dziecinstwo.. jak ja dawno nie jadlam takiego makaronu !!! Musze koniecznie zrobic !!

    OdpowiedzUsuń
  6. niestety mrożone nie smakują już tak fajnie jak świeże owoce, ja tam poczekam z takimi obiadkami do lata:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Faktycznie świetnie kojarzy się z ciepłym latem

    OdpowiedzUsuń