Dip chrzanowy do wędlin i jajek
To ostatnia moja propozycja na wielkanocny stół w tym roku. Większość z Was zapewne już dopina plan swojego świątecznego menu, a my tymczasem jutro wyjeżdżamy do rodzinki i wracamy dopiero w przyszłym tygodniu :)
Dip chrzanowy jest bardzo łatwy do przygotowania i znakomicie sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin, kiełbas, pasztetów i jajek. Polecam wszystkim sympatykom chrzanu :)
dip chrzanowy |
DIP CHRZANOWY
- 1 słoiczek dobrej jakości tartego chrzanu,
- 1 jajko na twardo,
- 2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%,
- 2 łyżeczki cukru
Z ugotowanego jajka oddzielić białko od żółtka. Żółtko rozetrzeć w kubeczku razem z cukrem, aż stanie się płynne, a cukier się rozpuści. Dodać śmietanę i wymieszać.
Białko rozdrobnić widelcem w miseczce. Dodać chrzan i żółtko ze śmietaną. Całość dokładnie wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
Wszystkim Czytelnikom bloga życzę radosnych
i pogodnych Świąt Wielkanocnych :)
14 komentarze
Zawsze obok ćwikły na stole ;)
OdpowiedzUsuńPrzyda się na te święta!
OdpowiedzUsuńNie tylko na święta!
OdpowiedzUsuńnajlepszy jest !
OdpowiedzUsuńno wygląda to bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny:)
OdpowiedzUsuńSpóźnione, ale najlepszego!
OdpowiedzUsuńSpróbuje na pewno - dzięki :-)
OdpowiedzUsuńSpoko przepis :D w sam raz na grilla :P
OdpowiedzUsuńWczoraj robiłem ten dip i wyszedł super. Gorąco wszystkim polecam ;)
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuńKlasyka!
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten dip
OdpowiedzUsuńSuper przepis, uwielbiam chrzan, zwłaszcza do białej kiełbasy, mniam ;P
OdpowiedzUsuń