Obsługiwane przez usługę Blogger.

Spaghetti z pieczarkami i mascarpone

By 20:25 , ,

Ten makaron, znaleziony na blogu Ireny i Andrzeja robiłam już dwa lub trzy razy ;) Wszystkim zawsze smakuje, a robi się szybciutko. Polecam wszystkim makaronożercom ;)


 
SPAGHETTI Z PIECZARKAMI I MASCARPONE
(4 porcje)
  • 400 g spaghetti,
  • 2-3 łyżki masła,
  • 250 g pieczarek,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • 250 g mascarpone,
  • 3-4 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz
 
Pieczarki obrać i pokroić w drobne plasterki. Na patelni lub w rondlu roztopić masło. Smażyć pieczarki, aż zmiękną, a woda odparuje. W trakcie smażenia dodać czosnek. Dodać mascarpone i mieszać, aż ser się stopi i wszystko ładnie się połączy. Dodać śmietanę i posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i jeszcze gorący wymieszać z sosem. Podawać od razu.

Może zainteresuje Cię również

0 komentarze